5 Tipp a boldog napzáráshoz

5 tipp a boldog esti rutinhoz

Boldog pillanatok, jól kialakított rutinok

A boldogság érzés megéléséhez szükségünk van sikerélményekre. Ezt a sikerélményt biztosítja egy jól kialakított napi rutin. Ha még nem olvastad a napindító tippeket,  itt megteheted.

Az esti rutinnál, ha már ezt az 5 tippet be tudod iktatni, biztos vagyok benne, hogy egy boldogabb, nyugodtabb estét tudsz megalapozni.   Az esti rutinok kialakításának elsődleges célja a reggeli napindítás megkönnyítése, gördülékenyebbé tétele.

Miért jó, ha jó rutinokat alakítasz ki?

A mai világ eleve egy sokkal felfokozottabb tempót igényel legtöbbünktől. Ez több stresszt hoz létre a mindennapokban. A rutinok kialakítása ezeket a stressz faktorokat tudja csökkenteni.

Élj kiegyensúlyozottabban!

A rutinok kialakítása biztonságérzést nyújt,  sikerélményt ad, amennyiben meg teszed a szükséges lépéseket és ez elégedettséget, boldog pillanatokat hozhat.

Ha azon veszed észre magad, hogy nem sikerül magad tartani a jól átgondolt rutinodhoz, egy belső megmagyarázhatatlan gátat érzel, ami nem enged téged, a megfelelőt cselekedni, érdemes egy kis önvizsgálatot tartanod:

 • Mi lehet az ok?
 • Mi lehet az a hitrendszer, gondolat, ami meggátol abban, hogy azt tedd ami örömet, boldog pillanatokat hozna neked?

A csekklistát, tippeket, alakítsd belátásod és lehetőségeid szerint,  a te élethelyzetedhez.

Öt lépés a boldog esti napzáráshoz:

Esti rutin lépései a boldog napzáráshoz

Esti rutin lépései

 1. Gondold át azokat a teendőket, amik a következő nap várnak rád!

  Mivel az a célunk így este, hogy minél nyugodtabban, pihentebben  tudjunk aludni, ajánlom, hogy írd le ezeket  a gondolatokat. Most nincs más teendőd ezzel, majd reggel foglalkozol vele tovább. Ha van kedved egy citromfű vagy levendula teát készíts magadnak. Mindkettő segíti a nyugodtabb alvást, és egy kicsit kellemesebbé teszi a listaírást. (10 perc)

 2. Mit szeretnél holnap felvenni? Tudod már?

  Ha nem, érdemes átgondolni és kikészíteni a kiválasztott ruhadarabokat, hogy a reggeli rutint már ez a feladat ne zavarja meg. – Ha van gyermeked/gyermekeid érdemes lefekvés előtt velük is kikészíteni a ruhájukat. – (5  perc)

 3. Rakjunk rendet!

  Ruhák után jöhet a táskánk. Nézzük át, és a holnapi nap szükségleteihez igazítva pakoljuk össze. Ha otthon is dolgozunk, rakjuk rendbe az íróasztalunk, majd szánjunk egy pár percet a előszoba, nappali, konyha gyors rendbetételére. Ez a pár perc rengeteg pluszt tud adni reggel. (15 perc)

 4. Jöhet egy kis kényeztetés!

  A tisztálkodás mellett ne felejtkezzünk el egy kis „Tükör gyakorlatról”. Ölelgesd meg magad kicsit, mosolyogj magadra és mondj pár szép szót magadnak. Ne szerénykedj, MEGÉRDEMLED! (15 perc)

 5. Mai sikereim! Ezekért vagyok ma hálás!

  Érdemes egy kis naplót tartani az éjjeli szekrényeden.  Amikor bebújsz végre az ágyba, vedd elő a naplód és írd le a napi sikereidet, és írj azokról a dolgokról, amikért hálás vagy a mai napon. Egy ilyen napló nagyon jó szolgálatot tesz neked, ha éppen magad alatt vagy és egy kis vigasztalódásra vágysz, a többi jótékony hatását most nem is említve. A naplóba akár az álmaidat is felírhatod reggel, ha kedved tartja. (5 perc)

Ez az öt tipp a boldog esti rutin kialakításához. Élj kiegyensúlyozottan!

Igen tudom, ez 40 perc.

Kérdezhetnéd: „Kinek van erre ideje? Örülök, ha végre ágyba kerülök.”

Úgy gondolom, és tapasztalataim is azt mutatják, hogy arra van időnk, amire szánunk. Ha jól körül nézel, és szeretnél egy stressz mentesebb, boldogabb életet élni, a lehetőségeket is megtalálod hozzá, hogy megtedd a szükséges lépéseket. Nézz körül milyen időt rabló tevékenységeket végzel a nap folyamán, mert mindenkinél vannak ilyenek.

A Te döntésed, kívánom Neked, hogy olyan boldog életet élj, amilyet csak szeretnél!

Ha van kedved oszd meg velünk a tapasztalataidat, ötleteid, itt a hozzászólásoknál, vagy gyere, kövess a Facebook oldalunkon!

Ha úgy érzed egyedül nem boldogulsz, és segítségre van szükséged keress bátran, akár élő, akár online konzultációval szeretettel támogatlak utad egy részén.

Csodás Napot!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.