Pozitív megerősítés?

Az meg mi a csuda?

A pozitív megerősítések, olyan derűlátón, optimistán megfogalmazott rövid mondatok, amik rendszeres, és kitartó ismétlésével szemléletmódbeli változást érhetünk el az életünkben, személyiségünkben.

Szeretem, és elfogadom magam.

 • Lehet, hogy Te már használod a megerősítéseket a mindennapjaidban.
 • Lehet csak most szeretnél belevágni.
 • Lehet te azok közé tartozol, akik sok sikert elértek már általuk.
 • Lehet, hogy azt élted meg, hogy hiába mondogatod, neked nem segít.

Ebben a cikkben ahhoz adok ötleteket, hogy hogyan alkosd meg a saját megerősítő mondataidat úgy, hogy azok valóban szárnyakat adjanak, és segítsenek téged elérni valódi céljaid, vágyaid, álmaid.

Hogyan alkossuk meg a pozitív megerősítéseinket?

Nagyon sok helyen találhatsz már megalkotott, kész mantrákat, mint ebben a videóban is, viszont az itt leírtakat ebben az esetben is vedd figyelembe kérlek, a saját sikered érdekében.

Sokan vagyunk sokfélék, ezért érdemes magunkra koncentrálva megalkotni azokat a megerősítő mondatokat, amik valójában építenek minket, vagy ha nagyon bizonytalan vagy érdemes egy hozzáértő segítségét kérned

Így fognak leginkább támogatni téged, a megírt, és elmondott pozitív megerősítéseid:

Ahhoz, hogy megerősítő mondataid valóban támogatni tudjanak téged, érdemes tudnod, és látnod azt a célt, ami elérésére vágysz, amiért cselekszel, és ajánlott rendet teremtened a gondolataid között, amik az érzéseket keltik benned, sokszor emlékek, hitrendszerek, blokkok, kondicionálások által irányítva!

Tiszta gondolatok - Pozitív megerősítések

Ha meg van a cél, és a cselekvési terv, megírhatjuk hozzá a megerősítéseket.

Figyelnünk érdemes arra, hogy a megfogalmazott megerősítések:

 • pozitívak legyenek;
 • 1 szám, 1 személyben, és jelen időben, kijelentő módban legyenek fogalmazva
 • ne tartalmazzák a „nem” szócskát
 • azt fogalmazzuk bele, amit elérni szeretnénk, ne pedig azt, amit el akarunk kerülni.

Meg van a cél, a cselekvési terv, és megírtuk a megerősítéseink.

Ez szuper!

De mielőtt el kezdjük őket használni, még valamit tegyél meg!

Nem elég, hogy optimizmust sugárzó mondataink legyenek, megfelelően megfogalmazva, hanem azt is érdemes megvizsgálnunk, hogy a megerősítésekben használt szavak, mit jelentenek számunkra!

Vizsgáld meg az adott szavakhoz kapcsolódó érzéseidet, gondolataidat, emlékeidet, és ha mindezek is jó érzésekkel töltenek el, csak akkor érdemes, ajánlott alkalmazni a siker eléréséhez a megerősítő mondatainkat.

Mit jelent mind ez? Miért mondom ezt?

Egy-egy szó mögött más és más érzelem, gondolat, emlékkép rejtőzik mindenkinél. Ha ezek pozitívak, sikeres lesz az alkalmazásuk a megerősítő mondatokban. Viszont, ha rossz érzések kapcsolódnak hozzá először elengedhetetlen tisztítani az adott érzést a negatív háttér érzéstől, gondolattól, emlékképtől, vagy olyan szóra ajánlott cserélni, ami jó érzéseket kelt bennünk, és csak ez után tudod majd eredményesen használni a megerősítő mondataid.

Megerősítések-Szeretet

Például vegyük ezt a megerősítő mondatot:

SZERETEM MAGAM. vagy EGYRE INKÁBB SZERETEM MAGAM.

És nézzük meg a SZERETEM szót.

Egy gyermeknek a szülei az istenei, amit ők tesznek, mondanak, ahogyan kezelik a konfliktusaikat, ahogy kinyilvánítják az érzelmeiket, ahogy élik az életüket… mindez egy minta lesz a gyermek számára, ami ha akar, ha nem beépül a tudattalanjában és ilyen mód irányítja az egész életét mind addig, amíg fel nem ismeri és meg nem változtatja az adott mintát, hitrendszert.

Tehát, ha pl.-ul egy agresszor apa/anya mellett nő fel a gyermek, azt tanulja meg, hogy a szeretettbe bele fér az, hogy megverjék, leüvöltsék a fejét stb…

Viszont ez félelmet, feszültséget, gyomorgörcsöt, sírást… társít a szeretet szóhoz, ami ilyen módon már számára nem lesz egy pozitív szó, akkor sem, ha a tudatos felnőtt énje tisztában van vele, hogy a Szeretet az egy pozitív szó, állapot.

Így amikor egy így kondicionált ember elkezdi mantrázni a SZERETEM MAGAM -ot, ezek a feszültségek, rossz érzések „feltörnek” a tudatalattiból és az eredmény nem tud az lenni, amiért el kezdtük mondogatni az adott pozitív megerősítést.

A feladat ilyenkor:

 • fel kell ismernünk, milyen gondolatokat, érzéseket, emlékeket hoz fel az adott pozitív megerősítés,
 • át kell alakítanunk, ki kell tisztítanunk ezeket a rossz gondolatokat, érzéseket, emlékeket… ebben segítségedre lehet több technika mellett a Szómeditáció
 • ha ez nem sikerül, vagy hosszabb időt vesz igénybe, keresni kell helyébe olyan szót, amit most jelenleg jobban be tudunk fogadni.

Példánknál maradva ez lehet:

ELFOGADOM MAGAM, OLYANNAK AMILYEN ÉPPEN VAGYOK, ÉS EGYRE INKÁBB SZERETHETŐ ÖNMAGAMMÁ VÁLOK.

Hasonlóan járunk el minden más alapban pozitív szóval is, ami bennünk rossz érzést kelt. Ilyen sok esetben még a PÉNZ, GAZDAGSÁG, LEHETŐSÉG, VÁGY….

Megerősítő szavakhoz
Ahhoz, hogy megvalósuljanak a céljaink, amiket a tudatos énünkkel kreálunk, ahhoz szükséges összehangolni, harmóniába hozni a tudatalattinkkal, ami biztosítja majd a cél elérését.

Ha ez nem történik meg, folyamatosan akadályokat fogunk tapasztalni, amik szintén nagyon sokszínű formában jelentkezhetnek, mint pl.: testi tünetek, betegségek, hangulatingadozások, balesetek, fizikai károk (plusz kiadás, lopás…)…, így nagyon fontos, hogy megtanuljunk Tudatosan Jelen Lenni az Életünkben.

A siker érdekében a céljainkat is meg kell vizsgálnunk:

 • Mennyire a miénk az adott cél?
 • Mi a motivációnk?
 • Meg akarunk e felelni valakinek a kitűzött és elérni kívánt céllal, vagy valakinek az elismeréséért, szeretetéért küzdünk …?

Érdemes megnéznünk, ami már most is a miénk, és mind azt értékelni!

Tudnunk, értenünk kell, hogy minden okkal, és értünk történik. Amikor ezt megértjük, ez pozitívan kihat majd az életünk több területére.

HINNÜNK KELL!

 • Magunkban, az Életben, a Mindenségben (ide helyettesítsd be, ami Te Hited).
 • Tanuljunk meg elengedni a kontrollt!
 • Tegyél bele mindent, vagy kicsit többet!
 • Cselekedni, és mindeközben beengedni mindent ami a miénk, ami hozzánk tartozik.

Egy kis ismétlés a végére.

Mit tehetek, ha nem működnek nálam a pozitív megerősítések?

 • Legyen meg a célod!
 • Vizsgáld felül a célod a fentebb leírt szempontok szerint!
 • Alkosd meg a már leírt módon a pozitív megerősítéseid!
 • Vizsgáld meg a pozitív jelzőket a mondataidban, te hogyan tudsz kapcsolódni hozzá? Milyen gondolatokat, érzéseket, emlékeket hoz fel benned?
 • Amennyiben szükséges, alakítsd át, cseréld le!                                                    

Amikor a fenti lépések megvoltak, akkor nincs más dolgod, mint beépíteni a mindennapjaidba, el kell kezdened használni.

Ha úgy érzed egyedül nem boldogulsz, és segítségre van szükséged keress bátran, akár élő, akár online konzultációval szeretettel támogatlak utad egy részén.

Csodás Megvalósulást kívánok Neked!